En kvinnas doft

Med ett elakt skavsår på min högra fot ställde jag mig i en plågsam situation i duschen. Det var det betvingade lånet av för stora inomhusskor som var boven bakom dramat som utspelades sig på Rådsvägen denna måndagseftermiddag. Vill inte ens tänka tanken om hur det hade varit att doppa foten i havet runt Gålö. Det blir en kort dusch i min nya sambos lägenhet - denna sambo som är tillika min polare Johan. Min lägenhet är uppsagd och urstädad. Bara nycklarna kvar till hyresvärden. Hoppas jag aldrig bor själv igen.  
 
Jag hoppar ur duschen med en oomsorgsfull tvättad högerfot och torkar mig. På med lite deo, ett sprut parfym och kläder. Det enda som saknades var hårvax men varför inte pröva lite från en av Johans burkar? Jag öppnar locket och tar en sparsam mängd med hårvax i handflatorna. Sedan uppdagas det för mig via näsan vilka känslor som en gång besatt mitt hjärta. Ett hårvax för män luktade likadant som hennes doft och parfym. Henne har jag inga känslor för längre men den känslan är något jag har känslor för och saknar. Hela kvällen stryker jag fingrarna genom mitt hår som om jag vore någon tonårstjej med frisyrnojja. Jag sitter som en idiot och luktar på mina fingrar och hjärtat tar ett ringrostigt hårt slag.  
 
Hösten kom med evigheten för en person som stod mig så nära, kanske den enda som med samma kött och blod förstod sig på mig och visade det. Jag känner frid av att tänka på henne och hoppas hon har det nu. 
 
Hösten har även kommit med en massa sport, upplösningen utav en medioker men ändå högst intressant allsvenska och med Usian Bolt i närminnet från OS. Innebandysäsongen är i full gång, förutom i vårt lag som öppnat med tre raka förluster och pinsam uppslutning. Känns jävligt trist efter att äntligen vara tillbaka efter skadebekymmer. 
   
Jag skriver verkligen skevt i stil och tid. 

RSS 2.0